Evakkomorsian

Sunnuntaina Tauno ja Nelli osallistuivat hienoon kulttuuritapahtumaan Iiris-keskuksessa! Karelia-kuoron ja Näkövammaisten Kamarikuoro Kontrapunktin yhteinen kuoronäytelmä, Evakkomorsian, sai monta silmäparia kosteiksi. Niin kaunis on rakkaus, niin runollista ja pakahduttavan romanttista vanhojen kansanlaulujen ja ikivihreitten kieli.

Näytelmä pohjautuu autenttiseen kirjeenvaihtoon ja päiväkirjamerkintöihin sota-ajoilta, tapahtumapaikkoina Hiitola ja Ääninen luovutetussa Karjalassa. Esitys oli kiertueen kuudes - kannattaa seurata Karelia-kuoron viestintäkanavia ja mennä katsomaan tämä ihana näytelmä, kun se saapuu paikkakunnalle!

Iiris-keskus on mielenkiintoinen paikka, sieltä löytyy myös Annansilmä-kauppa. Tutustuessani tiloihin jäin pohtimaan näkemistä, näkökykyä ja sitä, kuinka monia innovatiivisia keinoja on keksitty näkörajoitteisten elämää helpottamaan. Näytelmäkin simultaanitulkattiin korvaluurien kautta kuvailemalla esityksen maisemia ja niitä tapahtumia, joissa ei käytetty vuorosanoja. Esitys oli loppuunmyyty, salissa yli sata ihmistä. Oli hienoa olla mukana!

Kuvassa Evakkomorsiamen käsiohjelma.