Taunon ja Nellin tarina

Idea Taunosta ja Nellistä syntyi Hilkka-tädin nimipäiväkahveilla vuonna 2016, kun juttelimme perheen kesken Lelumuseo Hevosenkengän nallekokoelmasta. Kuinka surullista, että nallet joutuvat istumaan läpi vuoden lasivitriinissä! Pyysin käsityötaiteilija Erja Helanderia tekemään kopiot kahdesta museon karhusta, joista toinen on tullut Espooseen Viipurista evakkoperheen mukana. Suomi100-juhlavuoden kunniaksi nallet kävivät vierailuilla hoivalaitoksissa, päiväkodeissa ja vastaanottokeskuksessa. Järjestimme erilaisia tapahtumia ja etsimme yhteistyökumppaneita. Espoolaisen Arctic Chocin suklaamestarit valmistivat Taunon ja Nellin hunajamurskasuklaata, Pesosen mehiläiset Vantaalla hunajaa. Alli Paasikiven Säätiön apurahalla ja kampanjatuotteiden avulla rahoitimme juhlavuoden toimintaa. Tämän lisäksi Espoon kulttuurilautakunta tuki Taunon ja Nellin lorusuunnistuksen pilotointia Tapiolan urheilupuistossa, mukana oli myös Coach Kari ja kirjailija Anna Maria Mäki. Lorusuunnistuskortit tulevat Liikkuva koulu -materiaalipankkiin vuonna 2018.

Kuvittaja Anne Stoltin kanssa yhteistyössä tehty seuraava Tauno ja Nelli -kirja ilmestyy elokuussa 2018 ja kouluvierailut jatkuvat. Ota yhteyttä ja tilaa kirjailja nallekarhuineen ilahduttamaan luokkaasi ja innostamaan lapsia lukuharrastuksen pariin!

 

Seija Helander (puh. 050-432 8891, seija.helander@sanariihi.fi )

Suomi 100
Yhteistyökumppanit

 

Suuret kiitokset Taunon ja Nellin yhteistyökumppaneille! 

Teidän avullanne tästä tuli totta.

Vanhainkotivierailut organisoi Seija Helanderin yritys Sanariihi, joka tuottaa monenlaisia taide- ja kulttuuripalveluita muistisairaille, heidän omaisilleen ja muille ikäihmisille.